ОТВОРЕНО ЗА НАРАЧУВАЊЕ

Ѕвезден океан

Ресторанот "Ѕвезден Океан" се наоѓа во срцето на главниот град. Знаеме дека звучи неверојатно, но нашите кувари се врвни професионалци и докажани мајстори на својот занает кои одлично ја познаваат кинеската кујна, токму поради фактот дека и самите се кинези. Ова место го направивме со многу внимание и многу љубов за да уживаме исто колку и вие... во најздравата и највкусната храна на светот!

Општина Центар
Доплата за достава - 30 денари.
За секоја нарачка над 600 ден. бесплатна достава.

Карпош1 до Карпош3, Козле, Тафталиџе, Кисела Вода (од рампа до Усје, без Припор) и Аеродром
Доплата за достава - 50 денари.
За секоја нарачка над 1150 ден. бесплатна достава.

Карпош 4, Влае, Ѓорче Петров,  Н. Лисиче, Усје
Доплата за достава - 120 денари.
За секоја нарачка над 1550 ден бесплатна достава

 

  •    Минимална нарачка:  350 денари
  •    Време на достава:  60 минути
  •    Начин на плаќање:  Во готово
  •    Доплата за достава:  30-120 денари

Работно време

Понеделник - четврток: 10:00 до 20:00

Петок: 10:00 до 20:00

Сабота: 13:00 до 19:30

Недела: 13:00 до 17:30

ПРОМОТИВНО МЕНИ

Пакетот вклучува нудлс со зеленчуци + две главни јадења по избор

    ПОРЦИИ
Мал пакет 120 денари
Среден пакет 170 денари
Голем пакет 220 денари
  ДОДАТОЦИ
Главно јадење: Пилешко луто со кикирики 0 денари
Главно јадење: Пилешко со свежи шампињони 0 денари
Главно јадење: Пржени печурки 0 денари
Главно јадење: Пилешко со зеленчук 0 денари
Главно јадење: Луто пилешко во слатко кисел сос 0 денари
Главно јадење: Пилешко со брокула 0 денари
Главно јадење: Пилешко, свинско и говедско со зеленчук, ракчиња, кикирики, бадеми и ореви 0 денари
Главно јадење: Лут пржен зеленчук 0 денари
Главно јадење: Луто телешко 0 денари
Главно јадење: Пилешки топчиња во слатко кисел сос со ананас 0 денари
Главно јадење: Свинско со црни кинески печурки 0 денари
Главно јадење: Луто свинско во слатко кисел сос 0 денари
Во кошничка

Пакетот вклучува ориз со зеленчуци + две главни јадења по избор.

    ПОРЦИИ
Мал пакет 120 денари
Среден пакет 170 денари
Голем пакет 220 денари
  ДОДАТОЦИ
Главно јадење: Пилешко луто со кикирики 0 денари
Главно јадење: Пилешко со свежи шампињони 0 денари
Главно јадење: Пржени печурки 0 денари
Главно јадење: Пилешко со зеленчук 0 денари
Главно јадење: Луто пилешко во слатко кисел сос 0 денари
Главно јадење: Пилешко со брокула 0 денари
Главно јадење: Пилешко, свинско и говедско со зеленчук, ракчиња, кикирики, бадеми и ореви 0 денари
Главно јадење: Лут пржен зеленчук 0 денари
Главно јадење: Луто телешко 0 денари
Главно јадење: Пилешки топчиња во слатко кисел сос со ананас 0 денари
Главно јадење: Свинско со црни кинески печурки 0 денари
Главно јадење: Луто свинско во слатко кисел сос 0 денари
Во кошничка

Пакетот вклучува ориз со зеленчук во сос од соја + две главни јадења по избор

    ПОРЦИИ
Мал пакет 120 денари
Среден пакет 170 денари
Голем пакет 220 денари
  ДОДАТОЦИ
Главно јадење: Пилешко луто со кикирики 0 денари
Главно јадење: Пилешко со свежи шампињони 0 денари
Главно јадење: Пржени печурки 0 денари
Главно јадење: Пилешко со зеленчук 0 денари
Главно јадење: Луто пилешко во слатко кисел сос 0 денари
Главно јадење: Пилешко со брокула 0 денари
Главно јадење: Пилешко, свинско и говедско со зеленчук, ракчиња, кикирики, бадеми и ореви 0 денари
Главно јадење: Лут пржен зеленчук 0 денари
Главно јадење: Луто телешко 0 денари
Главно јадење: Пилешки топчиња во слатко кисел сос со ананас 0 денари
Главно јадење: Свинско со црни кинески печурки 0 денари
Главно јадење: Луто свинско во слатко кисел сос 0 денари
Во кошничка

Пакетот вклучува нудлс со зеленчуци и ориз + две главни јадења по избор

    ПОРЦИИ
Мал пакет 120 денари
Среден пакет 170 денари
Голем пакет 220 денари
  ДОДАТОЦИ
Главно јадење: Пилешко луто со кикирики 0 денари
Главно јадење: Пилешко со свежи шампињони 0 денари
Главно јадење: Пржени печурки 0 денари
Главно јадење: Пилешко со зеленчук 0 денари
Главно јадење: Луто пилешко во слатко кисел сос 0 денари
Главно јадење: Пилешко со брокула 0 денари
Главно јадење: Пилешко, свинско и говедско со зеленчук, ракчиња, кикирики, бадеми и ореви 0 денари
Главно јадење: Лут пржен зеленчук 0 денари
Главно јадење: Луто телешко 0 денари
Главно јадење: Пилешки топчиња во слатко кисел сос со ананас 0 денари
Главно јадење: Свинско со црни кинески печурки 0 денари
Главно јадење: Луто свинско во слатко кисел сос 0 денари
Во кошничка

Пакетот вклучува пржен зеленчук на кинески начин + две главни јадења по избор

    ПОРЦИИ
Мал пакет 120 денари
Среден пакет 170 денари
Голем пакет 220 денари
  ДОДАТОЦИ
Главно јадење: Пилешко луто со кикирики 0 денари
Главно јадење: Пилешко со свежи шампињони 0 денари
Главно јадење: Пржени печурки 0 денари
Главно јадење: Пилешко со зеленчук 0 денари
Главно јадење: Луто пилешко во слатко кисел сос 0 денари
Главно јадење: Пилешко со брокула 0 денари
Главно јадење: Пилешко, свинско и говедско со зеленчук, ракчиња, кикирики, бадеми и ореви 0 денари
Главно јадење: Лут пржен зеленчук 0 денари
Главно јадење: Луто телешко 0 денари
Главно јадење: Пилешки топчиња во слатко кисел сос со ананас 0 денари
Главно јадење: Свинско со црни кинески печурки 0 денари
Главно јадење: Луто свинско во слатко кисел сос 0 денари
Во кошничка

Пакетот вклучува компир во сос од соја со печурки и брокула + две главни јадења по избор

    ПОРЦИИ
Мал пакет 120 денари
Среден пакет 170 денари
Голем пакет 220 денари
  ДОДАТОЦИ
Главно јадење: Пилешко луто со кикирики 0 денари
Главно јадење: Пилешко со свежи шампињони 0 денари
Главно јадење: Пржени печурки 0 денари
Главно јадење: Пилешко со зеленчук 0 денари
Главно јадење: Луто пилешко во слатко кисел сос 0 денари
Главно јадење: Пилешко со брокула 0 денари
Главно јадење: Пилешко, свинско и говедско со зеленчук, ракчиња, кикирики, бадеми и ореви 0 денари
Главно јадење: Лут пржен зеленчук 0 денари
Главно јадење: Луто телешко 0 денари
Главно јадење: Пилешки топчиња во слатко кисел сос со ананас 0 денари
Главно јадење: Свинско со црни кинески печурки 0 денари
Главно јадење: Луто свинско во слатко кисел сос 0 денари
Во кошничка

НОВИ СПЕЦИЈАЛИТЕТИ

Суви свински ребра

    ПОРЦИИ
Порција 320 денари
Во кошничка

Марула, краставица и домат

    ПОРЦИИ
Мала 90 денари
Голема 150 денари
Во кошничка

Пилешка салата (луто - кисел сос)

    ПОРЦИИ
Мала 180 денари
Голема 230 денари
Во кошничка

Салата со марула, кинески шпагети и краставички

    ПОРЦИИ
Мала 170 денари
Голема 220 денари
Во кошничка

Луто свинско со нудлс

    ПОРЦИИ
Порција 320 денари
Во кошничка

Пилешко во лут сос

    ПОРЦИИ
Порција 300 денари
Во кошничка

Пржен зеленчук со нудлси од вид на кинески грашок

    ПОРЦИИ
Порција 230 денари
Во кошничка

Брокула со кинески печурки

    ПОРЦИИ
Порција 230 денари
Во кошничка

Пилешко со брокули

    ПОРЦИИ
Мала 220 денари
Голема 300 денари
Во кошничка

Пилешко со лимон

    ПОРЦИИ
Мала 200 денари
Голема 290 денари
Во кошничка

Кинеско пикантно телешко на стапче

    ПОРЦИИ
Порција 300 денари
Во кошничка

Полнети пиперки во соја сос

    ПОРЦИИ
Порција 290 денари
Во кошничка

Свински ребра со компири

    ПОРЦИИ
Порција 300 денари
Во кошничка

Пилешко со портокал

    ПОРЦИИ
Мала 200 денари
Голема 290 денари
Во кошничка

Палачинка со телешко месо и зеленчуци во благо лут сос

    ПОРЦИИ
Порција 120 денари
Во кошничка
Палачинка со пилешко месо и зеленчуци во благо лут сос
    ПОРЦИИ
Порција 120 денари
Во кошничка
Вегетеријанска палачинка во благо лут сос
    ПОРЦИИ
Порција 70 денари
Во кошничка

Тестенини полнети со свинско или пилешко месо и свежи шампињони.
12 парчиња

    ПОРЦИИ
Порција 210 денари
Во кошничка

Тестенини полнети со свинско или пилешко месо и свежи шампињони.
12 парчиња

    ПОРЦИИ
Порција 210 денари
Во кошничка

Вегетеријански тестенини полнети со спанаќ и јајца

    ПОРЦИИ
Порција 40 денари
Во кошничка

Тестенини со телешко месо на пареа

    ПОРЦИИ
Порција 50 денари
Во кошничка

Телески мускул во сос со брокула

    ПОРЦИИ
Порција 380 денари
Во кошничка

Суво пилешко со сусам

    ПОРЦИИ
Порција 250 денари
Во кошничка

САЛАТИ

Претставува комбинација од лигњи кои се претходно варени на пареа, потоа сецкани со сатар, декорирани со црни и бели кинески печурки, краставица, морков и кинески зачини.

    ПОРЦИИ
Мала 320 денари
Голема 420 денари
Во кошничка

Претставува комбинација од повеќе зеленчуци и тоа зелка, домати, краставица, црни и бели кинески печурки, зачинето со кинески зачини кои ја прават егзотична и посебна.

    ПОРЦИИ
Мала 80 денари
Голема 140 денари
Во кошничка

Цвеклото и морковот зачинети со кинеска сол и кинески зејтин од сусам претставува комбинација од повеќе витамини на едно место која е прав избор за сите оние кои почитуваат здрава храна.

    ПОРЦИИ
Мала 60 денари
Голема 100 денари
Во кошничка

Најдобар избор за секој гостин кој покрај зеленчукот обожава и сувомеснато. Оваа салата во комбинација со кинеско лепче или ориз е сосема доволно за лесен појадок или вечера.

    ПОРЦИИ
Мала 130 денари
Голема 180 денари
Во кошничка

Ја ставивме во нашето мени по барање на гостите кои не живеат во Македонија, и тоа ни послужи како пекрасен доказ дека кинеските мајстори умеат да направат одлично нешто што е во нашата традиција.

    ПОРЦИИ
Мала 80 денари
Голема 140 денари
Во кошничка

Е најобожавана сезонска салата во нашиот ресторан. Таа е богат извор на витамини која во комбинација со морков , црни и бели кинески печурки ќе ви даде енергија за преостанатиот дел од денот.

    ПОРЦИИ
Мала 60 денари
Голема 100 денари
Во кошничка

Салатата од лута зелка е прекрасен избор за сите оние кои обожаваат пикантен вкус. Кинеското чили во комбинација со зелка ,морков, црни и бели кинески печурки отвара апетит на секој кој се двоумел дали воопшто и да јаде.

    ПОРЦИИ
Мала 60 денари
Голема 100 денари
Во кошничка

Се состои од зелка и морков во вид на ленти, црни и бели кинески печурки и кинески зачини кои ја прават необична и вкусна.

    ПОРЦИИ
Мала 60 денари
Голема 100 денари
Во кошничка

Убедливо омилена салата на нашите гости. Таа содржи краставица и морков сецкани во вид на ленти, црни и бели кинески печурки, нудлси и кинески зачини кои даваат прекрасна арома на салатата.

    ПОРЦИИ
Мала 170 денари
Голема 220 денари
Во кошничка
Пикантна салата со свежи ркулци
    ПОРЦИИ
Мала порција 120 денари
Во кошничка

Салата со шпагети од папрат

    ПОРЦИИ
Мала порција 120 денари
Во кошничка

Салата со морски алги

    ПОРЦИИ
Мала порција 120 денари
Во кошничка
Спанаќ салата
    ПОРЦИИ
Мала порција 120 денари
Во кошничка
Салата со златни кинески печурки
    ПОРЦИИ
Мала порција 120 денари
Во кошничка
Златно сребрена салата
    ПОРЦИИ
Голема порција 250 денари
Во кошничка

Топла кинеска салата – корен од лотус, бамбус, црни и бели кинески печурки, морков, брокула

    ПОРЦИИ
Мала порција 120 денари
Во кошничка

ПИЛЕШКО

Егзотично и интересно јадење, меко и сочно месо во сос со кинески зачини, морков, пипер, залка и ореви.

    ПОРЦИИ
Мала 220 денари
Голема 270 денари
Во кошничка

Овој специјалитет е прекрасен избор за дечиња или за оние гости на кои им треба чекор повеќе храброст за да пробаат кинеска храна. Месото е меко и сочно, пропржено со компири, морков и пипер во сос од соја со кинески зачини.

    ПОРЦИИ
Мала 210 денари
Голема 270 денари
Во кошничка

Месото е во вид на парчиња, крцкаво обвиткано во сос ос соја со морков, пипер и зелка.

    ПОРЦИИ
Мала 220 денари
Голема 280 денари
Во кошничка

Прекрасен баланс на три соса на едно место. Овој специјалитет е доказ за уметноста на кинеските кувари да направат прекрасна комбинација од три вкуса на едно место кое е меѓу најомилените јадења на нашите гости. Месото е меко и сочно пропржено три со четири секунди со зелка , морков, пипер и црни кинески печурки.

    ПОРЦИИ
Мала 220 денари
Голема 280 денари
Во кошничка

Овој специјалитет е идеална комбинација за сите обожаватели на печурки. Тука имаме тривида на печурки, свежи шампињони, црни и бели кинески печурки и плус бамбус-кинески зеленчук кој е здрав и препорачлив за сите лесни специјалитети.

    ПОРЦИИ
Мала 220 денари
Голема 310 денари
Во кошничка

Меки парчиња пилешко месо се пропржуваат во традиционален кинески цад со моркови, пипер, зелка, свежи ѓампињони, црни и бели кинески печурки и тиквичка во летниот период во сос од соја со кинески зачини. Овој специјалитет има повеќе сос и се комбинира со варен ориз која е препорачливо за сите оние кои сакаат сочни јадења.

    ПОРЦИИ
Мала 210 денари
Голема 260 денари
Во кошничка

Се препорачува како предјадење, месото е крцкаво, се служи без сос, без зеленчук, како мезе со пиво.

    ПОРЦИИ
Мала 220 денари
Голема 250 денари
Во кошничка

За сите оние кои обожаваат јадења богати со сос, ова е нивниот правилен избор. Парчињата месо се прпржуваат во соја сос со кинески зачини свежи шампињони, морков и пипер, јадењето е сочно и препоречливо за комбинација со варен ориз.

    ПОРЦИИ
Мала 220 денари
Голема 250 денари
Во кошничка

Месото е во вид на парчиња, меко е и сочно во лут сос пропржено со зелка, морков, пипер и тиквички во летниот период.

    ПОРЦИИ
Мала 210 денари
Голема 250 денари
Во кошничка

Месото е во вид на топчиња ситно сецкано со сатар, меко е и пропржено во слатко кисел сос со ананас, морков и краставица.

    ПОРЦИИ
Мала 360 денари
Голема 450 денари
Во кошничка

Слатко-киселиот сос, е најобожаван од младата популација. Месото е крцкаво обвиткано во слатко кисел сос, пропржено три до четири секунди во специјален кинески сад со морков и краставици.

    ПОРЦИИ
Мала 220 денари
Голема 290 денари
Во кошничка

Ова е традиционално пилешко јадење познато под името пилешко на царски начин или кунбао чикини, каде месото е во вид на парчиња- меко е и сочно во традиционален лут сос, декорирано со кикирики а од зеленчук има зелка , морков и пипер.

    ПОРЦИИ
Мала 220 денари
Голема 280 денари
Во кошничка

Пилешките крилца се обвиткани во кари кои потоа се панираат. Се служат без сос, без зеленчук, крцкави се топли и се препорачуваат како предјадење за мезе со пиво.

    ПОРЦИИ
Порција 250 денари
Во кошничка

СВИНСКО

Свинско со кикирики и зеленчук. Меко е и сочно во традиционален лут сос.

    ПОРЦИИ
Мала 240 денари
Голема 310 денари
Во кошничка

Слатко-киселиот сос, е најобожаван од младата популација. Месото е крцкаво обвиткано во слатко кисел сос, пропржено три до четири секунди во специјален кинески сад со морков и краставици.

    ПОРЦИИ
Мала 240 денари
Голема 310 денари
Во кошничка

Месото е во вид на парчиња, меко е и сочно во лут сос пропржено со зелка, морков, пипер и тиквички во летниот период.

    ПОРЦИИ
Мала 220 денари
Голема 270 денари
Во кошничка

За сите оние кои обожаваат јадења богати со сос, ова е нивниот правилен избор. Парчињата месо се прпржуваат во соја сос со кинески зачини свежи шампињони, морков и пипер, јадењето е сочно и препоречливо за комбинација со варен ориз.

    ПОРЦИИ
Мала 240 денари
Голема 280 денари
Во кошничка

Парчиња свинско месо се пропржени во кинеско кари, жолт сос кој е малку пикантен, морков, пипер, зелка и тиквички во летниот период. Кинеското кари за разлика од индиското кари е многу полесно и се препорачува за сите оние кои сакаат да пробаат поинаков пикантен сос.

    ПОРЦИИ
Мала 230 денари
Голема 300 денари
Во кошничка

Се препорачува како предјадење, месото е крцкаво, се служи без сос, без зеленчук, како мезе со пиво.

    ПОРЦИИ
Мала 240 денари
Голема 280 денари
Во кошничка

Меки парчиња свинско месо се пропржуваат во традиционален кинески сад со моркови, пипер, зелка, свежи шампињони, црни и бели кинески печурки и тиквичка во летниот период во сос од соја со кинески зачини. Овој специјалитет има повеќе сос и се комбинира со варен ориз која е препорачливо за сите оние кои сакаат сочни јадења.

    ПОРЦИИ
Мала 230 денари
Голема 310 денари
Во кошничка

Овој специјалитет е идеална комбинација за сите обожаватели на печурки. Тука имаме тривида на печурки, сцежи шампињони, црни и бели кинески печурки и плус бамбус-кинески зеленчук кој е здрав и препорачлив за сите лесни специјалитети.

    ПОРЦИИ
Мала 240 денари
Голема 320 денари
Во кошничка

Прекрасен баланс на три соса на едно место. Месото е меко и сочно пропржено три со четири секунди со зелка, морков, пипер и црни кинески печурки.

    ПОРЦИИ
Мала 240 денари
Голема 320 денари
Во кошничка

Месото е во вид на парчиња, крцкаво обвиткано во сос ос соја со морков, пипер и зелка.

    ПОРЦИИ
Мала 240 денари
Голема 310 денари
Во кошничка

Свинските ребра се сечат на помали парчиња, потоа се обвиткуваат во сос од соја со морков и пипер, меки се и сочни.

    ПОРЦИИ
Порција 360 денари
Во кошничка

Парчиња свинско месо се пропржуваат со модар домат кој однадвор е крцкав а внатре мек и сочен.

    ПОРЦИИ
Мала 240 денари
Голема 300 денари
Во кошничка

Ова се богат специјалитет каде парчињата свинско месо се препржуваат со јајца, краставица, морков и црни кинески печурки. Соленко е и сочно.

    ПОРЦИИ
Мала 240 денари
Голема 320 денари
Во кошничка

За сите оние кои го обожаваат мирисот на пропржениот свеж пипер, ова е правилен избор. Парчињата свинско месо се пропржуваат со пипер и морков, овој специјалитет е летен и лесен за конзумирање.

    ПОРЦИИ
Мала 230 денари
Голема 290 денари
Во кошничка

Свинските ребра се сечат на мали парчиња и се обвиткуваат во слатко кисел сос со краставица и домат. Интересна комбинација на месо со сладок сос.

    ПОРЦИИ
Порција 380 денари
Во кошничка

ТЕЛЕШКО

Ова убедливо е најбараниот специјалитет кога имаме бифе.Месото е однадвор крцкаво обвиткано во луто слатко кисел сос, пропржено со зелка, морков и пипер.

    ПОРЦИИ
Мала 260 денари
Голема 340 денари
Во кошничка

Богат специјалитет со сите потребни витамини на едно место.Тој се состои од парчиња месо пилешко, свинско, говедско пропржено три до четири секунди во луто слатко кисел сос кој му дава пкрекрасен автентичен вкус на овој специјалитет.

    ПОРЦИИ
Порција 440 денари
Во кошничка

Богат специјалитет со сите потребни витамини на едно место.Тој се состои од парчиња месо пилешко, свинско, говедско пропржено три до четири секунди со зелка, морков, пипер, црни и бели кинески печурки, ракчиња, кикирики, бадеми и ореви.

    ПОРЦИИ
Мала 260 денари
Голема 340 денари
Во кошничка

Овој специјалитет е еден од најинтересните во нашата кијна. И е еден вид на кинеска скара посебно препорачлива за оние гости кои обожаваат повеќе месо.Месото е на парчиња прпржено со морков, бамбус и пипер.

    ПОРЦИИ
Порција 420 денари
Во кошничка

Специјалитет соодветен во комбинација со пиво.Мускулот е сечен на мали парчиња, се двои на ленти пропржени во сос со кинески зачини, морков, пипер и бамбус.

    ПОРЦИИ
Порција 380 денари
Во кошничка

Месото е во вид на парчиња , меко е и сочно пропржено со кромид, пипер и морков. Овој специјалитет интересен е во комбинација со нудлси, со зелка

    ПОРЦИИ
Мала 240 денари
Голема 290 денари
Во кошничка

Месото е во вид на парчиња, крцкаво обвиткано во сос ос соја со морков, пипер и зелка.

    ПОРЦИИ
Мала 250 денари
Голема 330 денари
Во кошничка

Прекрасен баланс на три соса на едно место. Месото е меко и сочно пропржено три со четири секунди со зелка, морков, пипер и црни кинески печурки.

    ПОРЦИИ
Мала 260 денари
Голема 340 денари
Во кошничка

Овој специјалитет е идеална комбинација за сите обожаватели на печурки. Тука имаме тривида на печурки, сцежи шампињони, црни и бели кинески печурки и плус бамбус-кинески зеленчук кој е здрав и препорачлив за сите лесни специјалитети.

    ПОРЦИИ
Мала 260 денари
Голема 340 денари
Во кошничка

Меки парчиња говедско месо се пропржуваат во традиционален кинески цад со моркови, пипер, зелка, свежи ѓампињони, црни и бели кинески печурки и тиквичка во летниот период во сос од соја со кинески зачини.

    ПОРЦИИ
Мала 240 денари
Голема 310 денари
Во кошничка

Парчиња говедско месо се пропржени во кинеско кари, жолт сос кој е малку пикантен, морков, пипер, зелка и тиквички во летниот период. Кинеското кари за разлика од индиското кари е многу полесно и се препорачува за сите оние кои сакаат да пробаат поинаков пикантен сос

    ПОРЦИИ
Мала 240 денари
Голема 300 денари
Во кошничка

Месото е во вид на парчиња, меко е и сочно во лут сос пропржено со зелка, морков, пипер и тиквички во летниот период.

    ПОРЦИИ
Мала 250 денари
Голема 330 денари
Во кошничка

ВЕГЕТАРИЈАНСКИ ЈАДЕЊА

Куварите го месат сами, варено е во посебен кинески сад на пареа, а потоа се пржи.Крцкаво е и топло.

    ПОРЦИИ
Лепче 30 денари
Во кошничка

Претходно обварени брокули па малку пржени, декорирани со морков.

    ПОРЦИИ
Мала 180 денари
Голема 240 денари
Во кошничка

Ова се всушност свежи шампињони, пржени во сос од соја, декорирани со морков.Можат да бидат и панирани без сос и зеленчук, во зависност од желбата на гостинот.

    ПОРЦИИ
Мала 190 денари
Голема 260 денари
Во кошничка

Спанаќот е свеж, претходно обварен, потоа пржен со јајца и кинески зачини

    ПОРЦИИ
Порција 180 денари
Во кошничка

Компирот се сече на многу тенки парчиња, при што при пржењето се витка во вид на чипс. Претежно се користи како предјадење

    ПОРЦИИ
Порција 130 денари
Во кошничка

Компирите се претходно варени, а потоа пржени во сос од соја, декорирани со морков и пипер

    ПОРЦИИ
Порција 180 денари
Во кошничка

Модриот домат е сецкан на парчиња, обвиткан во сос од соја , крцкав и сочен, декориран со морков, пипер, зелка.

    ПОРЦИИ
Мала 180 денари
Голема 240 денари
Во кошничка

Ова е топла салата, богата е со сезонски зеленчук, морков, пипер, зелка, брокули, тиквички, црни и бели кинески печурки, свежи шампињони и бамбус. Целиот зеленчук е претходно варен, а потоа малку пржен

    ПОРЦИИ
Мала 180 денари
Голема 240 денари
Во кошничка

РИБА

Рибата е на парчиња (без коски) прпржено со морков, бамбус и пипер.

    ПОРЦИИ
Порција 360 денари
Во кошничка

Еден вид на кинеска скара посебно препорачлива за оние гости кои обожаваат повеќе морски плодови и тоа ракчиња, школки, лињи, морски стапчиња. Морските плодови се на парчиња прпржено со морков, пипер, црни и бели кинески печурки.

    ПОРЦИИ
Порција 620 денари
Во кошничка

Ова е всушност чипс од ракчиња кој се служи како предјадење, топол е и крцкав, во светло розева боја и мирис на ракчиња.

    ПОРЦИИ
Порција 150 денари
Во кошничка

Еден вид на кинеска скара посебно препорачлива за оние гости кои обожаваат повеќе месо. Месото е на парчиња прпржено со морков, бамбус и пипер.

    ПОРЦИИ
Порција 640 денари
Во кошничка

ТЕСТЕНИНИ

Шпагетите се италијански, претходно се варени, потоа се прпржуваат во сос со кинески зачин, и од зеленчук, морков, пипер, зелка.

    ПОРЦИИ
Порција 160 денари
Во кошничка

Шпагетите се италијански, претходно се варени, потоа се прпржуваат во сос со кинески зачин, и од зеленчук, морков, пипер, зелка.

    ПОРЦИИ
Порција 160 денари
Во кошничка

Шпагетите се италијански, претходно се варени, потоа се прпржуваат во сос со кинески зачин, три вида на месо и од зеленчук, морков, пипер, зелка.

    ПОРЦИИ
Порција 190 денари
Во кошничка

Шпагетите се италијански, претходно се варени, потоа се прпржуваат во сос со кинески зачин, пилешко и од зеленчук, морков, пипер, зелка.

    ПОРЦИИ
Порција 180 денари
Во кошничка

Шпагетите се италијански, претходно се варени, потоа се прпржуваат во сос со кинески зачин, туна и од зеленчук , морков, пипер , зелка.

    ПОРЦИИ
Порција 200 денари
Во кошничка

Шпагетите се италијански, претходно се варени, потоа се пропржуваат во сос од соја со кинески зачини, и од зеленчук: морков, пипер, шунка, кинеска сол и зејтин, соја сос.

    ПОРЦИИ
Порција 180 денари
Во кошничка

Шпагетите се италијански, претходно се варени, потоа се пропржуваат во сос од соја со кинески зачини, и од зеленчук: морков, пипер со ракчиња, кинеска сол и зејтин, соја сос.

    ПОРЦИИ
Порција 210 денари
Во кошничка

Шпагетите се италијански, претходно се варени, потоа се пропржуваат во сос од соја со кинески зачини, и од зеленчук: морков, пипер, кинеска сол и зејтин, печурки (свежи шампињони), соја сос.

    ПОРЦИИ
Порција 170 денари
Во кошничка

Шпагетите се италијански, претходно се варени, потоа се пропржуваат во сос од соја со кинески зачини, и од зеленчук морков, пипер, кинеска сол и зејтин, печурки, соја сос и свежи шампињони

    ПОРЦИИ
Порција 180 денари
Во кошничка

Тестото е од палачинка, со јајце внатре се става ситно сецкани, морков, пипер, зелка и свежи шампињони. Во порција одат три.

    ПОРЦИИ
Порција 180 денари
Во кошничка

Тестотот е од палачинка, со јајце, внатре има ситно сецкани праз и свинско месо. Во порција одат три.

    ПОРЦИИ
Порција 200 денари
Во кошничка

Тестото е многу тенко, кое куварите сами го месат, внатре се става ситно сецкани праз и зелка, месо, и се витка во вид на школка. Во порција одат 12.

    ПОРЦИИ
Порција 210 денари
Во кошничка

Ова е традиционално јадење во Кина, кое се служи за Нова Година. Може да бидат пржени и варени. Во порција има 12, тестото е многу тенко, кое самите кувари го подготвуваат, внатре се става, ситно сецкано свинско месо, праз и зелка и се витка во вид на школка. Ова се користи како предјадење и не се мрсни.

    ПОРЦИИ
Порција 210 денари
Во кошничка

Нудлси со зеленчук

    ПОРЦИИ
Порција 220 денари
Во кошничка

Нудлси со пилешко, свинско и говедско

    ПОРЦИИ
Порција 250 денари
Во кошничка

Нудлси со пилешко

    ПОРЦИИ
Порција 230 денари
Во кошничка

Нудлси со свинско

    ПОРЦИИ
Порција 240 денари
Во кошничка

Нудлси со телешко

    ПОРЦИИ
Порција 250 денари
Во кошничка

ОРИЗ

Ова е сув ориз без зеленчук, без сос, само варен на пареаво посебен кинески сад. Се комбинира со јадења кои имаат сос.

    ПОРЦИИ
Мала 60 денари
Голема 100 денари
Во кошничка

Празот е претходно варен на пареа во посебен кинески сад, а потоа малку пржен, со морков, зелка, грашок и пшенка.

    ПОРЦИИ
Мала 100 денари
Голема 140 денари
Во кошничка

Оризот е претходно варен на пареа, во посебен кинески сад, а потоа малку пржен со морков, пченка, грашок, јајца.

    ПОРЦИИ
Мала 110 денари
Голема 150 денари
Во кошничка

Оризот е претходно варен на пареа, во посебен кинески сад, а потоа малку пршен со морков, пченка, грашок и парчиња свинско месо.

    ПОРЦИИ
Мала 120 денари
Голема 160 денари
Во кошничка

Оризот е претходно варен на пареа, во посебен кинески сад, а потоа малку пржен, со морков, пченка, грашок и парчиња свинско месо.

    ПОРЦИИ
Мала 120 денари
Голема 160 денари
Во кошничка

Оризот е претходно варен во посебен кинески сад, а потоа малку пржен со морков, пченка, грашок и парчиња пилешко, свинско и говедско.

    ПОРЦИИ
Мала 120 денари
Голема 160 денари
Во кошничка

Оризот е претходно варен во посебен кинески сад, а потоа малку пржен со морков, пченка, грашок и свежи шампињони.

    ПОРЦИИ
Мала 110 денари
Голема 150 денари
Во кошничка

Оризот е претходно варен во посебен кинески сад, а потоа малку пржен со морков, пченка, грашок и шунка сецкана во вид на ленти.

    ПОРЦИИ
Мала 120 денари
Голема 160 денари
Во кошничка

Оризот е претходно варен во посебен кинески сад, а потоа малку пржен со морков, пченка, грашок и кари.

    ПОРЦИИ
Мала 110 денари
Голема 150 денари
Во кошничка

Оризот е претходно варен во посебен кинески сад, а потоа малку пржен со морков, пченка, грашок и свеж кромид.

    ПОРЦИИ
Мала 100 денари
Голема 140 денари
Во кошничка

Оризот е претходно варен во посебен кинески сад, а потоа малку пржен со морков, пченка, грашок и ракчиња.

    ПОРЦИИ
Мала 120 денари
Голема 170 денари
Во кошничка

Оризот е претходно варен во посебен кинески сад, а потоа малку пржен во сос од соја со морков, пченка, зелка и грашок.

    ПОРЦИИ
Мала 110 денари
Голема 150 денари
Во кошничка

Оризот е претходно варен на пареа во посебен кинески сад, а потоа малку пржен во лут кинески зачин, со морков, пченка, грашок и парчиња пилешко месо.

    ПОРЦИИ
Мала 120 денари
Голема 170 денари
Во кошничка

СУПИ

Претставува традиционална кинеска супа позната под името ВАН(топчиња) ТАНГ(супа). Таа е една од најпознатите супи во Кина каде месото е во вид на топчиња ситно сецкано со сатар, збогатена е со краставица во вид на ленти и нудлси, кинеска сол и кинески зејтин.

    ПОРЦИИ
Порција 130 денари
Во кошничка

Меѓу најобожаваните супи во нашиот ресторан, каде месото е во вид на парчиња, меко е и сочно, има морков во вид на ленти, црни и бели кинески печурки, свежи шампињони и кинески зачини.

    ПОРЦИИ
Порција 110 денари
Во кошничка

Интересен спој на вкусеви кој е препорачлив за зимскиот период, особено за прочистување на дишните патишта. Таа се состои од домат, краставица, свежи шампињони, бибер, и кинески зачини. Интересдно е што, после конзумирањето на овој вид на супа телото го чуствувате полесно и помоќно.

    ПОРЦИИ
Порција 70 денари
Во кошничка

Комбинација од школки, ракчиња, лигњи, црни и бели кинески печурки и кинески зачини кои ја прават густа и вкусна.

    ПОРЦИИ
Порција 160 денари
Во кошничка

Парчиња риба филети, морков и кинески зачини. Лесна е, и препорачлива за дечиња.

    ПОРЦИИ
Порција 130 денари
Во кошничка

Богата вегетеријанска супа составена од пипер, морков, свежи шампињони , црни и бели кинески печурки , краставица и кинески зачини кои ја прават препорачлива за летниот период

    ПОРЦИИ
Порција 70 денари
Во кошничка

Се состои од свежи брокули, сецкани на мали парчиња , морков и кинески зачини и е помеѓу бистра и крем супа.

    ПОРЦИИ
Порција 80 денари
Во кошничка

ДЕСЕРТИ

Сладолед декориран со сезонско овошје

    ПОРЦИИ
Мала 120 денари
Голема 170 денари
Во кошничка

Голема топка сладолед се обвиткува во чоколадно кинеско лепче, потоа се обвиткува во смеса која самите кувари ја прават и потоа се панира. Интересно е тоа што кога сладоледот однадвор е врел, внатре топката сладолед сеуште е ладна и не се топи, се додека не се дојде до неа.

    ПОРЦИИ
Порција 120 денари
Во кошничка

Парчињата јаболко се обвиткуваат во смеса која самите кувари ја прават, а потоа се обвиткуваат со врел шеќер. Специфично е сервирањето кое секогаш е придружено со сад со вода, при што неопходное да се јаде со стапчиња и парчињата јаболко пред да се јадат да се потопат во садот со вода за да се карамелизираат.

    ПОРЦИИ
Порција 150 денари
Во кошничка

Парчињата ананас се обвиткуваат во смеса која самите кувари ја прават, а потоа се обвиткуваат со врел шеќер. Специфично е сервирањето кое секогаш е придружено со сад со вода, при што неопходное да се јаде со стапчиња и парчињата ананас пред да се јадат да се потопат во садот со вода за да се карамелизираат.

    ПОРЦИИ
Порција 150 денари
Во кошничка

Парчињата банана се обвиткуваат во смеса која самите кувари ја прават, а потоа се обвиткуваат со врел шеќер. Специфично е сервирањето кое секогаш е придружено со сад со вода, при што неопходное да се јаде со стапчиња и парчињата банана пред да се јадат да се потопат во садот со вода за да се карамелизираат.

    ПОРЦИИ
Порција 150 денари
Во кошничка

Сезонско овошје сечено во различни форми.

    ПОРЦИИ
Порција 150 денари
Во кошничка

Карамелизирани ореви

    ПОРЦИИ
Порција 180 денари
Во кошничка

Ellie

Некои од оброците беа погрешни од тоа што нарачав.

12 јули 2018

TatjanaZ

Katastrofa sve bese preteceno edno vrz drugo i spakuvano kako za zivotni. Ne poracuvajte!!

25 април 2018

korisniche

Доставата ја чекавме речиси 2 часа. Оризот со зеленчук просечен, салатата со спанаќ пливаше во вода, а спринг ролсот мокар, жилав и без вкус. Прв и последен пат

14 април 2018

mnaumovski

Daj be pobrzajte malce covek ke umre dur stigne hranata. Vrabotete uste 2ca so motorcinja za dostava.

25 август 2017

H.Nikola

супер се и брзо донесоа

08 јуни 2017

vaskot

Треба да им се нагласи за да ги обележат порциите.

08 мај 2017

Liljana

Cekavme 2 ipol saati, ne ni krevaa na telefon i otkako gi dobivme zvezden okean (koi predhodno gi iskontaktiravme i ni rekoa deka narackata e na pat) ni rekoa deka narackata ne e primena! Katastrofa...Nikogas povekje naracuvanje od tuka!!!

25 април 2017

pesovski

Ужас. Имат само еден доставувач за цело Скопје, баш го прашав и рече дека е сам за цел град. Ги чекав саат и пол за да ми донесат 2 големи оброка и кога конечно стигна, стигна делумно грешна нарачка. Во живо во ресторанот јадењето и услугата се одлични, ама од дома никогаш повеќе нема да нарачам.

17 јануари 2017

Petar12

Brzo odobrena, brzo dostavena....prevksuna kako i sekogas, cista petica :)

06 декември 2016

Danco

Odlicna hrana. Dostavata na vreme

20 ноември 2016

SandraCh

Narachkata beshe odobrena za 10 minuti.... NIKOGASH NE STIGNA!!!

30 декември 2015

centrafuga

Bravo!!! Na vreme dostaveno. Toplo i vkusno.Prodolzete taka.

13 декември 2015

marijas

Ако 50-60 мин е наведено како време за достава за да имаат доволно време да стигнат навреме, тогаш не гледам причина да се чека 1ч и 40мин. Штом сме одбрале да нарачаме од кај нив, значи дека очекуваме да добиеме топла храна во предвиденото време. Доколку не можат да ги исполнат барањата на потрошувачите, не треба ни да прифаќаат нарачки.

07 декември 2015

yovanovska

Чекавме 50-60 мин како што пишува, меѓутоа ни доставија една порција а нарачавме две (втората ја донесоа 20мин откога им кажавме дека фали другата). Едната од нив беше сосема грешна, ништо од тоа што нарачавме. Многу несериозно!

06 декември 2015

louka5852

cekam veke tocno 2 saati i nikako narackata da dojde...pregolema neserioznost

18 јуни 2015

aneta1

Vo nasiot slucaj so naracka, ne docnese mnogu diostavata - no gooolema zabeleska imame deka iako bese navedeno od nasa strana deka glavnoto jadenje e oriz so zelencuk - voopsto nemase nikakov oriz tuku najmnogu zelka!!!

11 јуни 2015

dobrezore2502

Ubedlivo najdobriot restorant vo MK,sum jadel kineska hrana i vo USA i nema sporedba so vkusot i raznovidnosta na jadenjeto so Zvezden Okean (definitivno mnogu podobro vo Zvezden Okean).I edna od rabotite sto najmnogu ja pocituvam e sto kuvarite se decki doneseni od Kina sto si ja znaat rabotata i jas licno sum se zapoznal so niv.Sto ne e slucaj so 95% od ostanatite restoranti niz MK koi se deklariraat kako Meksikanski,Italjanski,Indijski,Arapski...a kuvarite se nasi Makedonci.Plus da ne pravime muabet za ambientot vo glavniot restorant koj e avtenticen kineski.Sekoja cest za trudot vlozen za da se postigne vakvo nesto!!! P.S Normalno sekoj restorant ima i nedostatoci i maani pa taka i zvezden okean,ama na ovie "gospoda" sto gledam plukaat po restoranov so komentarive slobodno odete i jadete kaj LJUC ili vo nekoja birtija na prljavi carsavi i so gaden pribor i sto uste ne...Tipicen Makedonski Sindrom sklon samo kon kritikuvanje na ubavite raboti.

16 март 2015

maca89

Nikakov vkus na salatite.... Spanakjot nedovaren, covek moze da se zadavi, a dostavata cel saat za dve salati u debar maalo.... Nikogas povekje....

11 март 2015

Julija.B

Многу лоша услуга!!!!! 10 минути чекав за да ми одобрат нарачка и веќе чекам саат и пол за да ја достават( и не верувам дека ќе ја донесат „одобрената“ нарачка)!!!!!

08 март 2015

H.Nikola

Odlicno e se do sega sto donele i go nosat za 50min tocno, malce se skapi ama pa vkusno. Spored mene vredi i preporacuvam

03 март 2015

Elena Petrovska

Нарачката ја чекавме да стигне до Дебар Маало точно саат и 35мин а храната која ја добивме беше полуоладена.

18 февруари 2015

kostapetan

Пакетите биле до 22:00, никаде на сајтот не стои податокот, а го дознав после 20 минути од успешно примена нарачка. Катастрофа!

07 февруари 2015

Elenka

Топло, вкусно и на време !

01 февруари 2015

ziko_skopje

Ne se ceka 50-60 min, se ceka 50-60 saati :)

28 јануари 2015

Anika

Hranata e vkusna no cesto gi gresat narackite...:/

23 јануари 2015

Saytix

Cekav dostavka poveke od 1 ipol saat za da mi stigne, hranata bese ladna i uzasna. Never again!

23 декември 2014

Krispi12

Mene mi dojde i toplo i brzo i fino :)

05 декември 2014

mikiG1

Stigna za otprilika 40tina minuti. Narackata bese tocno pogodena i topla, i najbitno prevkusna!

01 декември 2014

Dame Antov

Последната нарачка не беше според тоа што го нарачавме. Дополнително, средната порција ја направиле во алуминиумски садови дупло поплитки од претходно, а цената иста.

21 ноември 2014

Micko

Pileskoto so pecurki im e predobro, mnjam mnjam.

11 ноември 2014

bspireva

Последните две нарачки воопшто не беа тоа што нарачавме. На нарачан пржен зеленчук и свинско месо со црни печурки добивме бел ориз и пилешко со шампињони. Катастрофа.

02 ноември 2014

milkanoiset

Naracav oriz kako prolilog, a mi ispratile zelka i pecurki.Nema smisla.

29 октомври 2014

Nenad

dostavata solidna ... hranata taka taka ... moze bolje kinezot u sekoj slucaj

27 октомври 2014

Ristabukvalista

Brza iskoraka, stignaa otprilika za pola saat, topla hrana I odlicen vkus :)

22 октомври 2014

vterziski

Нарачката ја чекавме 2 часа, храната беше ладна и рејтингов е лажно кренат, вчера ја имаа најниската можна оцена. Се на се лоша услуга од кинески.

17 октомври 2014

milkanoiset

Naracanata hrana bese preubava, no ''malce'' si pocekavme

17 октомври 2014

iskra

Кинезчето прави топ храна и нарачката брзо ми ја донесоа.

16 октомври 2014

krlevska

Na napravena naracka od 5 jadenja, 4 bea zgreseni. Korekno e da se izvesti kupuvacot deka nesto nema i ke bide zameneto so novo dokolku saka ili da se zameni narackata vo najkus mozen rok.Katastrofa, nikogas povekje nema da naracuvam od ovde.

16 октомври 2014

Ве молиме прво најавете се како корисник за да додадете коментар.
Ве молиме прво најавете се како корисник за да додадете рејтинг за ресторанот.
Вашиот рејтинг е успешно зачуван. Ви благодариме за одвоеното време.